Fakta om håravfall

Håravfall – Varför tappar man hår?

Ditt hår lever sitt eget liv. Varje hårstrå växlar under sin livscykel mellan tillväxtperioder och viloperioder. När en ny tillväxtperiod startar tappar man det gamla hårstrået. Vi tappar normalt ca 100-150 hårstrån om dagen. Det är inte så mycket som det låter – vi har totalt mellan 100.000 och 150.000 hårstrån på huvudet.

Många människor tappar mer hår än så. Det är ärftliga anlag som bestämmer om män och kvinnor blir tunnhåriga eller att män blir kala på huvudet. Det som händer är att hårsäckarna blir mindre och svagare och inte orkar hålla kvar hårstrået.

40% av alla män och 20% av alla kvinnor bär på detta anlag. Arvet kan gå olika vägar, från far till son, från mor till son, från far till dotter eller från mor till dotter. Arvet kan också komma från mor- eller farföräldrar.


I de allra flesta fall, 95%, beror det på arvsanlagen om du drabbas av håravfall. Om du tappar stora tussar eller akut får kala fläckar kan det vara hormonstörningar, stress eller sjukdomar som ligger bakom. Du bör då rådfråga din läkare.

De allra flesta kan bli hjälpta av Recrea/Recrea Forte

Recrea/Recrea Forte är ett receptfritt läkemedel som du köper på apoteket. Recrea/Recrea Forte har visat sig ha mycket god effekt på just ärftligt håravfall. Recrea Forte är en starkare variant av Recrea och är i Sverige endast godkänd för behandling av män.


Forskare tror att Recrea/Recrea Forte verkar genom att öka blod- och näringstillförseln till hårsäckarna. På så sätt får hårsäckarna, som tidigare inte orkat hålla kvar hårstråna, ny kraft och kan till och med börja producera nya hårstrån.


De allra flesta kan bli hjälpta av Recrea. Chanserna är mycket goda att stoppa fortsatt håravfall och få tillbaka förlorat hår. Hos fyra av fem stoppas håravfallet och hos 40% har nytt hår börjat växa ut igen. Använder du Recrea Forte är siffrorna för tillväxt av nytt hår ännu högre, 60%.

…om du börjar behandla i tid…

Märker du att håret börjar tunnas ut enligt det ärftliga mönstret, bör du prova att behandla med Recrea/Recrea Forte så snart som möjligt. Då ökar du chanserna för en lyckad behandling. Recrea/Recrea Forte ger allra bäst effekt vid tidiga och mindre uttalade former av håravfall.

 

…och har tålamodet.

Behandlingen ger inga omedelbara underverk. Du kan inte förvänta dig något synbart resultat förrän efter cirka 2 månaders daglig behandling med Recrea Forte och ca 4 månader med Recrea (ibland ända upp till 8 månader). I början av behandlingen kan en tillfälligt ökad håravstötning förekomma beroende på att gammalt hår stöts bort. Detta är helt normalt.

När håret börjar växa ut igen är de första stråna mjuka och fjuniga, men efter hand kommer du att känna igen ditt eget hårs färg och kvalitet.


Slutar du behandla, upphör den ökade hårväxten inom 3-4 månader och du börjar successivt att tappa hår igen.

Gå med i Recrea Club

Att bli medlem i Recrea Club är enkelt! Läs mer om aktuellt erbjudande här!

Läs mer


Var kan jag köpa recrea?

Recrea finns att köpa på apotek och online.

Köp Recrea

Du lämnar nu RecreaSE-webbplatsen

Du har valt en länk som tar dig bort från Luseguidendks webbplats. Klicka på avbryt för att återvända till Luseguidendks webbplats Eller fortsätt för att fortsätta